Spacer  

 
Line
Line
 Ante Gotovina Mirko Norac Bruno Busic Zvoko Busic
       
Forum:
 

 
Pise: Damir Kalafatic
 

Neobično debeo je Denis Kuljiš-ev doprinos novijoj hrvatskoj povijesti!

Na nedavnom predavanju trenutno službujućeg hrvatskog predsjednika Mesića u Lvovu očito se potkrala jedna kapitalna grješka: tvrdnja da je pokojni Tuđman vodio, između ostalih 'Mesićevih nebuloza' i protusrpsku politiku!

Za otkriće takvog zlonamjernog povijesnog podmetanja pobrinuo se naš veliki, pače glomazni Alborgetti-jev službenik Denis Kuljiš (inače Igor Alborgetti je glavni urednik jednog 'hrvatskog' super-hik tjednika, bistar um slovensko-židovske provenijencije!)!

Prema Denisovim sofisticiranim istraživanjima, Slobo i Franjo bili su-ne smrtni neprijatelji kako bi običan građanin krivo mogao pomisliti nego sasvim suprotno tome-mafijaški pobratimi koji su se udružili da zgrabe što veći komad ovog lijepog balkanskog kolača; protekli krvavi rat bila je samo forma putem koje su lukavo skrili svoje prave zločinačke namjere.

Dakle, prema toj hipotezi nema ni govora o protusrpskoj politici Tuđmana kako to Mesić u Lvovu blene, radilo se o čistoj kamuflaži: 'građanski rat' je bio dogovor dvaju jednakih gangstera!

'Dva pamfleta protiv Tuđmana' (izdanje Jesenski&Turk, srpanj og., preko Interneta čak 20% popusta), ta najnovija povijesno-istraživačka fantastika kontroverznog Denisa Kuljiša, uz stručnu promociju knjige od strane čuvara Jasenovačkog spomen-obilježja, Slavka Goldsteina, upravo je poput autora 'debeli' doprinos proučavanju naše novije povijesti! Reklo bi se još vrednija od njegovih 'Majmuna, gangstera i heroja' iz 2001.g. objelodanjenim u (ne-)poznatom beogradskom 'Trikontinentalu'; pod kodnim nazivom, simboličnog značenja 'Ouverture 91.', u nastavcima. Tim više što je ova nova pamflet-knjižica još vjerodostojnija jer se zasniva na neobično iscrpnim Denisovim ekspertizama, dugotrajnim proučavanjem vrlo pouzdanih, jedino njemu bliskih i pristupačnih engleskih izvora; kažu tako kritičarski eksperti… tisućama veoma autentičnih transkripata!

Uzgred: Pošteni Englezi objavit će blajburšku tajnu tek nakon daljnjih dvadeset godina! Vrlo ažurno!

Očito su podaci o ovom ratnom dogovoru balkanskih 'gangstera' dobiveni zahvaljujući jako dobrim, Glob-alnim kućnim vezama s agenturom MI6 britanskog Intelligence Service-a a možda čak i s vodećom špijunskom mrežom, Izraelskim Mossad-om!

Uvoznih špijuna nam je i inače puna zemlja, dođu i bez ulaznih viza i ostanu koliko im paše a da ih nitko živ i ne pozove (primjerice kad česti hrvatski gost, Efraim Zuroff padne poput kruške sa stabla i dođe, recimo, Igoru Alborgetti-ju u kurtoaznu posjetu zbog starog Milivoja Ašnera svi se redom 'ukake u gaće'…a naš 'Amerikanac' Duje Draganja jedva dobije kanadsku vizu za svjetsko prvenstvu u plivanju!?).

Po Kuljišu dakle, dva jednaka balkanska gangstera, srbijanski Milošević i hrvatski Tuđman lijepo su se, bratski, u Tikvešu i u Karađorđevu dogovorili o (fiktivnom!?)ratu Srba protiv Hrvata kako bi, najprije pacificirali pa zatim i etničkom koncentracijom temeljito 'sredili' BiH na uštrb trećeg partnera u uzavrelom bosanskom loncu.

Milošević je svoj dio ratnog dogovora vrlo pedantno ispunio s krvavim finišem svog favorita Mladića u Srebrenici i tko zna gdje bi mu kraj bio da nije bilo 'nevjernog' partnera Tuđmana i generala mu Gotovine!

Doduše u vrijeme s početka devedesetih Hrvatska je bila do gole kože opljačkana za oružje koje su Jugoslaviji odani hrvatski komunisti iz 'niotkoga zaštićenih, magacina Teritorijalne Odbrane' dobrovoljno predali u ruke 'jugoslovenskoj' Armiji s ciljem kako bi ta etnički čista, velikosrpska JNA, valjda, što efikasnije provela dogovoreno Slobo-Franjo-komadanje susjedne nam bosansko-hercegovačke države!?

Ili, kako Denis Kuljiš piše svojim karakterističnim bujnim pače nabujalim novinarskim stilom, radilo se o 'Franjinom i Slobinom projektu koncentriranja etniciteta', o pre-iscrtavanju granica Bosne i Hercegovine.

Uspjeh tog sporazumnog zločinačkog poduhvata danas je evidentan, više nego očit, kako to navodi hrvatsko-bošnjački nacionalist Ivo-Miro Jović: hrvatska populacija u BiH danas se istopila za naprosto nevjerojatnih 43 posto prijeratne uključivo i onaj etnički deficit od 200.000 Hrvata Posavine!

Dok je Tuđman možda i lamentirao o hrvatskim Muslimanima i turskoj Hrvatskoj(Cazin, Kladuša i Bihać), muslimanskim Srbima, a čuli smo i one sulude ideje o žrtvi Vukovara i Dubrovnika zbog priznanja Hrvatske; prema svjedočenju Ante Markovića u Haagu te o humanom preseljenju u koncentrirane etnicitete, Srbi su se umjesto teoretiziranja pouzdali u ratni zločin kao pouzdani instrument etničkog čišćenje i genocida temeljem kojega su i stvorili fantomsku 'državu' Republiku Srpsku pod protektoratom a koga bi drugo nego 'britanske krune' odnosno njenog delegata Paddy-a Ashdowna.

Nije li danas najveća sramota demokratske Europe i cijelog svijeta…da šutke priznaju zemlju stvorenu na ratnom zločinu? Kreatori tog zločina do jučer su i pjesme pisali, Karadžićeva zbirka pjesama je nedavno javno tiskana u Beogradu a krvnik Mladić je do jučer i mirovinu legalno primao od bivše JNA odnosno od srbo-crnogorske soldateske…uz znanje srpske Vlade!

A da bi Denisu Kuljišu i ostalim 'kuljišima' koji morbidno čeprkaju po grobu prvog hrvatskog Predsjednika bilo jasnije tko je to preiscrtavao granice, evo izjave ortodoksnog četnika Vuka Draškovića:

Na pitanje novinara pamfletarskog-poput Globusa-beogradskog tjednika NIN o tome trebaju li se ujediniti Srbija i Crna Gora, Drašković se založio da se Crna Gora ne pripaja Srbiji već naprotiv da se njoj trebaju pripojiti….' Metohija, zapadni dio Kosova, istočna Hercegovina i Dubrovnik sve do Pelješca. Najidealnije granice srpske Sparte, Crne Gore bile su određene Zetskom banovinom. Bogami, tada su dubrovački gospari po najobičniju potvrdu išli na Cetinje! (prof. Joško Raguž u dubrovačkom 'Glasu grada, br.17 od 15. srpnja 2005.g.)

Komentar i nije potreban!

Uza svu Kuljiševu stručnu ekspertizu dogovora Slobe i Franje ostaje nejasno u čemu je to Franjo pogriješio pa ga je Slobo već sedam mjeseci po dogovoru, 7.listopada 91.g., pokušao raketom likvidirati usred bijelog Zagreba u banskim dvorima, njega, Stipu Mesića i Antu Markovića jednim hicem! 

Što bi tek bilo da se to Slobi i potrefilo, bili Hrvatska u tom slučaju bila 'etnički dekoncentrirana'??

Božjom pomoći to se nije desilo ali je zato Tuđmanova Hrvatska, u to doba, 92./93.g., za trećinu okupirana, primila stotine tisuća srpskim zločinom prognanih jadnika, više od sto tisuća Muslimana iz BiH, zemlje koja je bila sedamdeset posto 'homogenizirana'….pod krvavom Karadžić-Mladićevom čizmom; jeli i to bilo dogovoreno između Slobe i Franje? A da su bili mudri mogli su njih dvojica kod ratnih dogovora u Tikvešu uzeti stručnog savjetodavca, Denisa Kuljiša; on bi sigurno svojom mega-inteligencijom i autoritarnom, nadasve impresivnom pojavom spriječio sve dogovorene ratne strahote… od Vukovara do Srebrenice!

Po mnogo čemu je Denis Kuljiš zaslužio ući u Guiness-ovu knjigu rekorda, na prvo mjesto i to u mnogim raznorodnim disciplinama!

Ipak njegovo 'originalno' pamfletarsko djelo malo previše smrdi po plagijatima … Ashdown-ove salvete, te Markovićeva i Mesićeva haaškog svjedočenja! Škotlanđanin Paddy, kako ga od milja zovu lord od salvete, dobro obučeni lovac na glave katoličke IRA-e, morao je dobro napiti bijelim vinom svog sugovornika za stolom, apsolutnog apstinenta Franju Tuđmana kako bi mu ovaj u pijanom stanju, na prljavoj engleskoj salveti nacrtao kartu dogovorene podjele BiH. Moguće je i Denis Kuljiš bio pijan kad je ove prljave pamflete i napisao!

Omiš, srpanj 2005.g.                              dipl. ing. Damir Kalafatić

 
Line

Copyright @2003 - 2005 Hrvati AMAC forum.

   
 
Line

AMAC forum

 

 

AMAC Forum

MOZEMO BITI PONOSNI

U nekoliko narednih dana na ovom linku vidjeti ce te zasto mozemo biti ponosni kao nacija i doznati pojedinosti o ovom dogadjaju koji su mediji u potpunosti bezobrazno presutjeli ! Opsirnije

 

ISTINA O ANTI GOTOVINI

Dominique Erulin, Gotovinin francuski prijatelj i legionar, EKSKLUZIVNO 'Hrvatskom listu' potvrdio: Po nalogu Mitterranda, Erulin i Gotovina osuđeni na montiranom procesu jer su otkrili dokaze o njegovoj ilegalnoj trgovini oružjem u Africi.
Piše:
IVICA MARIJAĆIĆ

Hrvatskog generala Antu Gotovinu neka su hrvatska glasila prošloga tjedna zlurado proglasila kriminalcem pozivajuæi se na tri presude u Francuskoj u kojima je Gotovina ukupno osuðen na 9.5 godina zatvora.
Opsirnije