Spacer  

 
Line
Line
 Sa Haagom Bozi Vikusicu Pokolj i genocid Prsti Jahve
       
Forum:

 
Pise: dipl. ing. Damir Kalafatić
 

HELSINŠKI ODBOR; hrvatski ili srpski!?

'Slučaj Osijek' vezan je uz utvrđivanje odgovornosti za ratni zločin ubojstava navodno četrdesetak nedužnih srpskih civila(?) i već danima puni novinske stupce a jedna je od udarnih vijesti i svih elektronskih medija. Pronađen je ili možda otet, jedan 'zaštićeni' svjedok koji je samoinicijativno(?) pred tv-kamerama opisao u detalje način izvršenja zločina nad srpskim civilima; u to vrijeme, koncem 91.g. imao je doduše tek 15 i po godina! Njegova izjava je vjerojatno bila neuvjerljiva i previše maštovita, pa je stoga kao krunski svjedok (i egzekutor-pokajnik) od državnog odvjetništva u potpunosti zanemaren; nije čak ni pritvoren....nitko ga više i ne spominje.

Nakon toga je rezolutni HHO preko svog srboljubnog predsjednika Žarka Puhovskog a mimo državnog odvjetništva, koristeći valjda svoje dobre veze među srpskim pučanstvom pronašao pouzdanog svjedoka čije ime i izjava do daljnjega ostaju u strogoj tajnosti...i od javnosti i od glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića!? Biti će obaviješteni kad to bahati Predsjednik HHO bude smatrao shodnim!

Nepojmljivo, nevladina udruga uči pameti državno pravosuđe!

Koji je grad slijedeći na redu, Sisak ili možda Zadar, slučaj Vukić po novinaru-istražitelju Šenolu Selimoviću iz 'Slobodanke'(=Sl. Dalmacija)?  

U nedavnoj izjavi za Hrvatski radio čak je i brižni predsjednik Stjepan Mesić iskreno izrazio svoje čuđenje:

Koliko li je to zločina u Domovinskom ratu počinjeno a rijetki su procesuirani!?

Uistinu je u pravu, toliko toga se ne zna, prikriva ili namjerno prešućuje a i nove masovne grobnice tek dolaze na svijetlo dana. Danas u našim novinama možemo pročitati i slijedeće:

Kada se nakon završetka ratnih sukoba (bestijalnog razaranja!) u Vukovaru doznalo za masovnu grobnicu na Ovčari, cijeli svijet bio je zaprepašten počinjenim masovnim ratnim zločinima srpskih paravojnih formacija-četnika u studenome 1991. godine. Danas, 14 godina poslije, postoje naznake da se na području grada Vukovara nalazi još jedna masovna grobnica u kojoj je pokopano možda i više ubijenih osoba nego na Ovčari; govori se o mogućih 400 posmrtnih ostataka(izjavio to pukovnik Ivan Grujić, koji još i danas traži posmrtne ostatke svog ubijenog sina)! Prošle godine temeljem naznaka i anonimnih dojava započeto je iskapanje stotinutridesetiosme po redu masovne grobnice u pšeničnom polju kod Tordinaca, leševa koje su četničke zvijeri pomiješale s životinjskim kostima; pobijeni su bili najprije bačeni u jamu kod mjesne Crkve u Tordincima pa su uz 'nadzor' ruskog bataljuna UNPROFOR-a a prije mirne reintegracije premješteni na više lokacija odnosno na 'nepoznata mjesta'. Nije bilo pouzdanog svjedoka koji bi se javio 'poštenom' helsinškom odboru a ni ruski 'unproforci-zaštitari' nisu bili odveć skloni svjedočenju pače su cijeli slučaj namjerno pokušali i zataškati!

Sličan slučaj je i selo Berak u kojem mještani srpske nacionalnosti znaju sve o zločinima počinjenim nad njihovom 'braćom'-Hrvatima i svi šute, pa nova 141-ta po redu masovna grobnica u Okučanima itd., itd.! Ni tada a ni danas povodom ovog najnovijeg otkrića(?) nije se javio predsjednik HHO-a pokazati bar zabrinutost za temeljna ljudska prava makar se radilo i o hrvatskim građanima. Nije se čak ni začudio, zgrozio!?

Ali ima i nešto drugo:

«Nakon boravka u Osijeku, otišao sam u Vukovar, utorak 1.kolovoza og., jer sam ondje trebao održati neka predavanja(vjerojatno o ljudskim pravima op.a.!?). Na ulici me(slučaja li!) zaustavio čovjek koji je rekao da bi želio govoriti o nekim 'likvidacijama'. Zatražio me kontakt s novinarima. Uvjerio sam ga, međutim, da je bolje da najprije razgovara s glavnim državnim odvjetnikom. Dao mi je osnovne podatke, i ja sam ih predao Mladenu Bajiću», kazao je to pravosudni posrednik Žarko Puhovski jednom našem uglednom dnevniku.

Glavni urednik tog 'hrvatskog' dnevnika je, uzgred rečeno Goran Kukić sin general-majora JNA Miloša Kukića!?

Podsjetimo se, u subotu 29.srpnja taj isti list je objavio tvrdnju odvjetnika Anta Nobila da mu se sasvim slučajno(čudno, istovremeno kad i Puhovskom) javila jedna žena koja zastupa udovice i majke možda i stotinu Srba ubijenih u Vukovaru 1991. a prije početka otvorenog rata u tom gradu.

Sugestija je više nego očita:

Da nije bilo tih, paušalno rečeno, stotinjak ubijenih Srba ne bi ni Vukovar bio poput Hiroshime sravnjen sa zemljom a ni krvave Ovčare ne bi bilo kao ni ove-nove, Ovčare broj 2!? Kad se udruže Nobilo i Puhovski onda je to velika garancija da je laž sve ono što su o čistoj suzi Domovinskog rata i Oluje u Kninu izrekli najviši hrvatski dužnosnici Mesić, Sanader i Šeks! Tko govori istinu a tko to u ovoj zemlji besramno laže, prljavo podmeće?

Obzirom na dosadašnju, slobodno rečeno isključivu brižnu skrb oko zločina ili šteta koje su počinili 'Hrvati' nad nedužnim srpskim civilima bilo bi dobro da HHO promijeni svoje ime adekvatno angažmanu što bi u javnosti zvučalo daleko prihvatljivije.... 'SHO', Srpski Helsinški Odbor! Onaj pridjev hrvatski odviše zaudara po nacionalizmu!

Dodajmo svemu još i ovo:

U stopostotnom hrvatskom, ravnokotarskom selu Škabrnji su, u jesen 91.g., divljački ubijena 43 nedužna civila-mještanina, čak su i starci izvučeni iz podruma svojih obiteljskih kuća pa onda strijeljani; u to vrijeme Savo Štrbac, rodom iz nedalekog Benkovca(iz istog gnijezda su i Milorad Pupovac i Rajko Ležajić!) bio je u ministarstvu pravosuđa takozvane SAO-Krajine a danas je taj isti čovjek direktor 'Veritasa' u Beogradu koji ispituje istinu isključivo o zločinima počinjenim nad hrvatskim građanima srpske nacionalnosti.

On bi kao tadašnji 'ministar pravosuđa SAO Krajine' trebao barem znati jeli pobijenim Škabrnjancima suđeno i po kojem ratnom pravu; možda četničkom-koljačkom....na licu mjesta?

Osim toga Savo Štrbac uživa puno povjerenje haaškog Tribunala kao amicus curie, čak je i pomagao glavnoj tužiteljici Carli del Ponte u sastavljanju monstruozne optužnice za Oluju! Nesumnjivo postoji neobično čvrsta sprega: del Ponte-Veritas-'H'HO, dovoljno je samo pročitati optužnicu protiv Gotovine kao i izvještaje HRW, Human Right Watch-a, preslik su izvještaja helsinškog odbora i Veritasove 'istine'!

Zorana Banić, 'ratna zločinkuša' iz srpskog Zemunika Gornjeg, medicinska sestra TO-RSK, 1991.g. (s automatskom puškom u ruci), najprije osuđena u odsutnosti na 20 godina zatvora pa nakon uhićenja u Zuerichu i procesa u Zadru, kazna joj smanjena na 12, da bi konačno Vrhovni Sud RH tu kaznu sveo na svega šest godina jer je 'sudjelovala u ubojstvima samo 4 čovjeka'!?

Nekima, poput fiškala Anta Nobila je izgleda i čast jedne promiskuitetne pevaljke-Severine iznad Digniteta Domovinskog rata a drugi poput prof. Žarka Puhovskog su davno pokazali svoje jugoslovensko lice osnivajući UJDI(Ujedinjena Jugoslovenska Demokratska Inicijativa), 1989.g.; za njega je krivac ratu Hrvatska i hrvatski narod koji se tijekom rata kako to on lijepo reče....ponašao poput Torcide, navijačke skupine. U to krvavo vrijeme rata on je svoju stražnjicu itekako dobro čuvao, udobno zavaljen u foteljama europskih metropola!

Ne treba se uopće čuditi da su nam ljudska prava u Hrvatskoj tako nisko pala na svjetskoj ljestvici....zakopana su ona još uvijek duboko, pod zemljom u brojnim neistraženim jamama pobijenih Hrvata!!

Omiš, kolovoz 2005.g.                    dipl. Ing. Damir Kalafatić

 
Line

Copyright @2003 - 2005 Hrvati AMAC forum.

   
 
Line

AMAC forum

 

 

AMAC Forum

MOZEMO BITI PONOSNI

U nekoliko narednih dana na ovom linku vidjeti ce te zasto mozemo biti ponosni kao nacija i doznati pojedinosti o ovom dogadjaju koji su mediji u potpunosti bezobrazno presutjeli ! Opsirnije

 

ISTINA O ANTI GOTOVINI

Dominique Erulin, Gotovinin francuski prijatelj i legionar, EKSKLUZIVNO 'Hrvatskom listu' potvrdio: Po nalogu Mitterranda, Erulin i Gotovina osuđeni na montiranom procesu jer su otkrili dokaze o njegovoj ilegalnoj trgovini oružjem u Africi.. Opsirnije