Spacer  

 
Line
Line
 Sa Haagom Bozi Vikusicu Pokolj i genocid Prsti Jahve
       
Forum:

 
Pise: dipl. ing. Damir Kalafatić
 

'Mirna dezintegracija' i problemi školstva hrvatskog Podunavlja!

Ponedjeljak je, 5.rujna, veliki dan za đake-prvake koji zakoračiše u novo, važno doba svog života, u osnovnu školu! Bilo je svečano i u školi 'Josipa Pupačića' u mom Omišu a da bi djeci-osnovcima taj dan ostao u trajnom sjećanju pobrinuli su se članovi klape 'Puntari' i nezaobilazna voditeljica, sjajna Terezija... otpjevaše djeci, mamama i tatama, nonama i didima prelijepu, Lijepu našu pod zastavom i grbom suverene nam države Hrvatske!

I neka je tako, neka i djeca od malih nogu znaju u kojoj to državi žive, čije znamenje i himnu treba poštivati bez obzira kojoj naciji ili vjeri pripadali; Domovina im se svima jednakim imenom zove: Hrvatska!

Ali nije i svugdje baš tako kako bi trebalo biti u jednoj cjelovitoj i suverenoj, integralnoj državi:

Za razliku od dječje radosti i roditeljskog ponosa u većini krajeva Lijepe naše, u našem hrvatskom Podunavlju, u Dalju-poznatom mjestu četničkog pokolja-hrvatska djeca će, izgleda, na ruci trebati nositi poput Židova žutu traku oko ruke sa šestokrakom zvijezdom u znak nacionalnog raspoznavanja! Ne samo da im državna himna nije odsvirana nego im ni škola nije počela kad je trebalo. Netko im je pokušao 'uvaliti' troje srpskih nastavnika koji se za vrijeme rata prema Hrvatima nisu baš odveć nacionalno-trpeljivo ponašali; najblaže rečeno.

Netko je, dakle, djeci maknuo 'stare' i dodijelio im tri nova 'učitelja' po takozvanom nacionalnom ključu; interesantno, ama baš nitko za tu provokativnu podvalu nije znao, ili ju je po starom hrvatskom običaju pasivno tolerirao. Da nije bilo brižnih roditelja tko zna kako bi se sve to i završilo!?

Roditelji djece hrvatske nacionalnosti tražili su ultimativno od Ministarstva prosvjete da njihovoj djeci predaju nastavnici koji su predavali i protekle školske godine. Ta 'nova' trojica očito su tendenciozno izabrana; još 1997./98. nakon mirne Erdutske re(dez-)integracije oni nisu htjeli predavati po hrvatskom programu jer su 'baratali', valjda, jedino matičnim klinastim pismom, ćirilicom a hrvatski jezik bio im je nerazumljiv jednako kao i njihovom voždu iz Sheveningena, četničkom vojvodi Voji Šešelju.

Dakle hrvatski jezik u državi Hrvatskoj bio je tim 'srpskim učama' potpuno strani jezik a neki građani ih se spominju kao odanih sljedbenika Šešeljeve četničko-radikalne stranke; navodno su prodavali i ratne suvenirčiće, Arkanove bedževe te hrvatsku djecu nazivali 'slatkim malim ustašama'. Čista politička pedagogija?

Nastavnica iz biologije srpske je nacionalnosti ali roditelji za nju traže da se vrati i ponovo predaje njihovoj djeci; dakle, nije problem nacionalna pripadnost, nego prljava antihrvatska politika.....'mali ustaše', i pedagozi Šešeljevsko-Arkanovskog tipa. Uostalom plaćamo mi policajce, srpske državljane da nam hrvatsku granicu čuvaju, i to u Matoševu Tovarniku.

Ovu trojku učitelja neće hrvatska država na ulicu izbaciti, naći će im skrbna Domovina neko drugo adekvatno radno mjesto!

Mogli bi oni stručno predavati primjerice TIPS-Teoriju i praksu SA(M)O-upravljanja bilo gdje u dezintegriranom hrvatskom Podunavlju a mogli bi po srpskoj matrici tumačiti i povijest iz Domovinskog rata koja je u hrvatskim udžbenicima opisana bojažljivo, svega na mizerne dvije stranice!!!

ImageNe treba čovjek bit' nekakav zadrti rodoljub, ognjištar ili nacionalist ali se svejedno moramo upitati:

Podunavlje, čija je to zemlja?

Pročitajmo što to piše u novosadskom listu Dnevnik od 14.lipnja 2003.g.:

'Vrhunac popularnosti Veselin Šljivančanin-Šljivo doživeo je prilikom osvajanja bolnice(?) u Vukovaru'! ....Ili kako je to tada veoma figurativno zapisao dr. Vojislav Stanimirović, danas zastupnik u časnom Domu hrvatskog Sabora: pala je konačno i posljednja ustaška utvrda...(ovo je opaska autora)! 'Došavši na ulazna vrata', zapisao je dr. Juraj Njavro, 'major Šljivančanin susreo se sa predstavnikom Međunarodnog Crvenog krsta. Nastaje prepirka, jer major naređuje vojnicima da krenu i uđu u bolnicu, da je celu blokiraju, tako da niko više ne može izlaziti. Predstavnik Međunarodnog Crvenog krsta se tome opire, jer je dogovoreno između armije, Crvenog krsta, doktorice Vesne Bosanac i Biloga (Marin Vidić-Bili, poverenik Vlade RH za Vukovar) da vojska ne sme i neće ulaziti u bolnicu, nego će svi ranjenici, celokupno medicinsko osoblje i svi civili slobodno izaći. Još im je rečeno da će biti odvezeni vojnim vozilima do granica okupatorske Hrvatske vojske'(znamo jako dobro gdje ih je 264 odvedeno i što je s njima bilo, na krvavoj Ovčari, op.a.!). Doktor Juraj NJavro opisuje završnicu razgovora i beleži reči majora Šljivančanina: 'Pa nećeš, bre, ti meni ovde da zapovedaš! Ovo je moja zemlja, ovo smo mi zauzeli, ovo ovde je Jugoslavija, ovde ja zapovedam! Nećete se vi mešati! Biće onako kako ja kažem'...i bi tako!

Bolnica je nakon pokolja ranjenika dobila lijepo ime zaštitnika, 'bolnica sv. Save'!

Veselin Šljivančanin je napisao o ovome i knjigu pod jednakim nazivom 'Ovo je moja zemlja', koja je s velikom medijskom pompom promovirana rujna 2001. u nedalekom Vrbasu, u Vojvodini.

Što se tiče ostalih kadrovskih osvježenja glede školstva u Podunavlju, đacima pogotovo srpske nacionalnosti 'istoriju' četničkog 'dejstvovanja' mogao bi tumačiti profesor povijesti, balkanolog s američkog Yale-a, dundo Ivo Banac! U intervjuu objavljenom u Globusu 7. siječnja og., na pitanje je li ratni zločinac Draža Mihailović, talijansko-njemački kvisling bio fašist, Banac je k'o iz puške spremno odgovorio: 'Naravno da nije', dodavši: četnički pokret je bio čisto monarhistički, sasvim konzervativan!?

U Vjesnikovim 'Stajalištima' od 15.siječnja og. ugledni doktor pravnih znanosti i publicist Željko Sabol komentirajući stavove tog najvećeg antihrvatskog političkog zloduha, liberala Banca, piše i slijedeće:

Političari, povjesničari i većina ozbiljnih medija su suglasni o fašističkom značenju četništva; četništvo je puno rasizma, trajnih imperijalističkih težnji, odgovornosti za bezbrojne zločine utemeljene na genocidnoj politici! Ono je izvorno rasističko jer polazi od toga da su Srbi izniman, nebeski, Božji narod. Osvajačko je jer teži proširenju Srbije na 'veliku Srbiju' koja bi obuhvaćala sve one teritorije gdje ima Srba, pa makar bili tamo u manjini.

U čl. 2 zločinačkih Instrukcija Draže Mihailovića izneseno je genocidno načelo etničkoga čišćenja-zločin opravdava cilj; pogrom i genocid četnici su vršili i u našem Domovinskom ratu, Čelije, Dalj, Ilok, Vukovar, Tordinci, Lovas....sve u Podunavlju! Uza sve to pripadnici četničkoga pokreta nedavno su u beogradskoj Narodnoj skupštini velikom većinom glasova izjednačeni s antifašistima, partizanima. Dvotjednik državotvornih Crnogoraca, piše (15. siječnja og.):

'U Skupštini Srbije uvjerljivom većinom glasova donesen je zakon o izjednačavanju fašista i boraca protiv fašizma čime je zadavljena svaka pravda ...'

Jedino Ivo Banac smatra da četnici nisu fašisti nego samo konzervativci skloni pokoljima(iz čistog hobija?, op.a.) pa bi bio oduševljeno primljen među mladim po-četnicima, školarcima u Podunavlju zajedno sa svojom friškom bračnom družicom Nadeždom Čačinović, ex-Puhovski, koja bi mogla predavati i naprednu četničku filozofiju! Konzervatizam monarhističkog đenerala Draže sastojao se jedino u tome što se nije služio modernim sofisticiranim oružjem nego primitivnom, tradicionalnom četničkom kamom kod klanja nevinih ljudi!

Primjer u brizi za edukaciju djece daje nam i sam građanin-predsjednik 'svih' Hrvata, Stipe Mesić koji svog unuka šalje, vjerovali ili ne čak u židovsku školu kako bi bolje svladao Efraim Zuroff-ovu teoriju o 600.000 jasenovačkih žrtava!?

Pa usporedimo sami:

Kako bi to izgledalo da Ariel Sharon pošalje svog unuka u katoličku misiju u Jeruzalemu učiti kršćanski vjeronauk ili da mu sin studira na Fakultetu biblijskih znanosti

Srpnja 2005.g.                                    dipl. ing. Damir Kalafatić

 
Line

Copyright @2003 - 2005 Hrvati AMAC forum.

   
 
Line

AMAC forum

 

 

AMAC Forum

GOSPA SINJSKA

Samo tebe volim, draga nacijo,

Sam tebi služim, oj, Kroacijo,

Što si duša, jezik, majka, a ne znamen,

Za te živim, samo za te, amen

ANTUN GUSTAV MATOŠ

 

ISTINA O ANTI GOTOVINI

Dominique Erulin, Gotovinin francuski prijatelj i legionar, EKSKLUZIVNO 'Hrvatskom listu' potvrdio: Po nalogu Mitterranda, Erulin i Gotovina osuđeni na montiranom procesu jer su otkrili dokaze o njegovoj ilegalnoj trgovini oružjem u Africi.. Opsirnije