Spacer  

 
Line
Line
 Ante Gotovina Mirko Norac Bruno Busic Zvoko Busic
       
Forum:
 

 
Pise: Damir Kalafatic
 

Vladimir Šeks, zvani bijeli miš odlikovao 'Stupidana'  Mesića, zvanog dvorska luda, Veleredom kralja Tomislava….!?

U naslovu navedeni nadimci nisu nikakva zlonamjerna, autorska izmišljotina; tim 'imenima' su se sasvim javno i otvoreno nazivali naši najviši državni dužnosnici u vrijeme predizborne kampanje na kojoj se je birao današnji laureat! Stoga su i napisani bez znakova navoda osim onoga Stupidan…jer to je ipak prekoračilo svaku mjeru kulturnog ophođenja! Navedeni 'transkript' je dakle potpuno autentičan i sastavljen je na temelju članaka iz naših hrvatskih dnevnika!

Evo malog dijela izmjene lucidnih komplimenata u toj veoma temperamentnoj utakmici!

Najprije je Predsjednik Sabora, Vladimir Šeks svog političkog protivnika, predsjedničkog kandidata Stipu Mesića verbalno teško povrijedio rekavši da bi njegov izvještaj o proteklom petogodišnjem mandatu bio čisti bijeli papir, tabula rasa! Na odgovor nije trebalo dugo čekati, uzvratio naš građanin-predsjednik promptno i adekvatno s puno duha kako samo on umije…pa, čujmo i počujmo:

Dana 11.siječnja 2005.g. u Jastrebarskom Mesić je rekao da se nada da 'ćemo do kraja predizborne kampanje imati dovoljno vremena da se razluči što je bijeli papir, a što bijeli miš', te na kraju zaključio da 'nije neprilično da on kaže da netko ne razlikuje bijeli papir od bijelih miševa'.

A taj netko on bio je nitko drugi nego ugledni Predsjednik hrvatskog Sabora, Vladimir Šeks a bijeli miš je vjerojatno lijepa metafora za navodnu Šeksovu sklonost čašici nedopuštenih alko-promila!

Nešto kasnije Mesić je družeći se s građanima na gradskom sajmištu u Jastrebarskom rekao da mu je žao što 'Šeks ne razaznaje bijele miševe od bijelog papira'(Vjesnik: 11. 01. 2005.).

Glupost je demokratsko pravo nekog pojedinca, a njime se dovoljno služi predsjednik Hrvatskog sabora, kazao je Mesić.

On je u Jastrebarskom izjavio i to, da bi Hrvatska, da nije bilo njegova rada, danas bila mala, mrzovoljna i izolirana zemlja prema Europi i svijetu.

Saborski imperator uzvraća opasnim udarcem ispod pasa, u pleksus:

Predsjednički kandidat Mesić na kritičke opaske o svom radu(vidi: tabula rasa) odgovara u najboljoj maniri baruna Münchausena. Zapravo je to i preblagi izraz za nebrojene uvrede i osobne diskvalifikacije, za grube difamacije i pogrde kojima se on služi u ovoj kampanji, a kojima se služio i u kampanji prije pet godina, kada je pričao neukusne, sramotne  i morbidne viceve o predsjedniku Tuđmanu, kaže Vjesniku Mesićev 'bijeli miš' i nastavlja u istom agresivnom tonu: 

Mesićeve reakcije na legitimne kritike njegova rada, a napose bezbrojne uvrede što ih je proteklih tjedana izrekao na račun Jadranke Kosor najbolje oslikavaju njegovu ličnost i njegov karakter. Njegovo najnovije nesuzdržano vrijeđanje političkih protivnika pokazuje i koliko je dugo pokušavao skriti svoje pravo lice. Nitko na taj način nije difamirao funkciju predsjednika Hrvatske, nitko je nije izvrgnuo ruglu stvarajući od nje pravu karikaturu, ocjenjuje Šeks, te naglašava da način i stil na koji Mesić istupa u javnosti pokazuje da je kampanju za predsjednika države shvatio kao natječaj za dvorsku ludu.

Slijedi i finalni Šeksov udarac pravno argumentiran, na opće, urnebesno zadovoljstvo čitatelja i slušatelja:

Mesić pokazuje i elementarno nepoznavanje ustavnih instituta i ovlasti predsjednika države kad se javno hvali kako će ubuduće dahtati za vratom Vladi, kao da predsjednik države nadzire Vladu i kao da ona njemu odgovara, a ne Saboru. Zbog svega toga mu preporučujem da se, umjesto imenom Stjepan Mesić, koristi imenom Stupan Mesić, a od milja ga mogu zvati i Stupidan Mesić, poručio je Vladimir Šeks. (Stupidan je riječ, izvedenica talijanskog podrijetla a slobodno prevedena znači…glup, stupido=GLUPAN!)

Dana 13.srpnja, tek sedam mjeseci nakon uzajamnog i rafiniranog vrijeđanja, na prigodnoj ceremoniji u Saboru, taj isti Vladimir Šeks od Mesića zvan bijeli miš, tom istom Stjepanu Mesiću od Šeksa zvanom Stupidan ili dvorska luda, uručuje najviše hrvatsko odličje utemeljeno po Franji Tuđmanu i, pazite samo, kaže slijedeće:

Doprinos Stjepana Mesića međunarodnoj afirmaciji Hrvatske kao zemlje uznapredovale demokracije i vladavine prava koja je prigrlila demokratske standarde, je (naprosto)nemjerljiv!

Poznavajući Vladimira Šeksa kao velikog, prepredenog lukavca ostajemo nakon ovih riječi u velikoj dilemi: Kad je Šeks rekao da je Mesićev doprinos nemjerljiv jeli time mislio da je toliko mizeran pa se ne da ničim izmjeriti, tabula rasa, ili je u ovih sedam mjeseci njegova 'dvorska luda' rapidno pokrenula Hrvatsku!?

Međutim, treba zamjeriti hrvatskoj televiziji i njenom direktoru Mirku Galiću što svečanost uručenja odličja nije u Dnevniku uvrštena kao prva, udarna vijest. Htjeli smo čuti i obraćanje našeg laureata razdraganoj naciji, koje bi moglo započeti slijedećim riječima:

Dragi moji građani-stupidani i građanke-stupidanke….itd.itd… a sve u duhu ove vrhunsko-farizejske cirkusijade!

Omiš, srpnja 2005.g.                    dipl. ing. Damir Kalafatić

 
Line

Copyright @2003 - 2005 Hrvati AMAC forum.

   
 
Line

AMAC forum

 

 

AMAC Forum

MOZEMO BITI PONOSNI

U nekoliko narednih dana na ovom linku vidjeti ce te zasto mozemo biti ponosni kao nacija i doznati pojedinosti o ovom dogadjaju koji su mediji u potpunosti bezobrazno presutjeli ! Opsirnije

 

ISTINA O ANTI GOTOVINI

Dominique Erulin, Gotovinin francuski prijatelj i legionar, EKSKLUZIVNO 'Hrvatskom listu' potvrdio: Po nalogu Mitterranda, Erulin i Gotovina osuđeni na montiranom procesu jer su otkrili dokaze o njegovoj ilegalnoj trgovini oružjem u Africi.
Piše:
IVICA MARIJAĆIĆ

Hrvatskog generala Antu Gotovinu neka su hrvatska glasila prošloga tjedna zlurado proglasila kriminalcem pozivajuæi se na tri presude u Francuskoj u kojima je Gotovina ukupno osuðen na 9.5 godina zatvora.
Opsirnije